+90 212 234 24 15
Sosyal Medya Hesaplarımız

İngiltere, ABD, Kanada ve IB Lise Diploması Olan Adaylar

24 Nisan 2017
2.023 kez görüntülendi

Devlet Üniversiteleri İngiltere, ABD, Kanada ve IB Lise Diploması Olan Adaylar

İngiltere: İngiltere kurumlarından hali hazırda bir lise diplomasına sahip olan (veya alacak olan) öğrenciler, ilgili bilimsel disiplinlerde, İngilizce, İtalyanca veya Avrupa Birliği’nin başka bir dilinde en az üç  A-Level ders almaları gerekmektedir.

Uluslararası Bakalorya Diploması: Uluslararası Bakalorya (IB) tam Diploma adayları bir lisans programına başvurabilirler. IB Diplomasına sahip adayların diplomalarını kayıt zamanından önce almaları gerekmektedir.

ABD: ABD kurumlarından hali hazırda bir lise diplomasına sahip olan (veya alacak olan) öğrenciler aşağıdaki koşullardan en az birini karşılarlarsa (veya kayıt sırasında bu koşullardan birini karşılarlarsa) uygundurlar:

  • Adayların İngilizce, İtalyanca veya Avrupa Birliği’nin başka bir dilinde ilgili bilimsel disiplinlerde en az 3 AP dersini tamamlamış olmaları gerekir;
  • Adayların en az iki yıllık üniversite eğitimini tamamlamış olmaları gerekir;
  • Adayların en az bir yıllık üniversite eğitimini ve 4 AP’yi (yukarıda belirtildiği gibi) tamamlamış olmaları gerekir.

Kanada: Kanada lise diplomasına sahip başvuru sahipleri en az% 75 okul ortalamasına sahip olmalı ve orta öğretim müfredatları, 13 İl ve Bölgenin her biri tarafından hem krediler hem de konu kombinasyonu açısından öngörülen üniversiteye erişim şartlarını yerine getirmelidir.

Şartlı Kabul

IMAT Sınavından  sonra diploma alacak öğrenciler sınava başvurabilir, ancak kayıtlarını başarı ile tamamlamaları yukarıdaki kabul koşullarının yerine getirilmesi şartına bağlıdır.

İtalyada Tıp Eğitimi, İtalya’da bulunan devlet ve özel üniversitelerle birlikte çalışmakta ve öğrencileri bu üniversitelere giriş sınavlarına kayıtlarını yapmaktadır. IMAT (İtalya’da Tıp) Hazırlık Kurslarımız hakkında detaylı bilgi almak, başvuru ve kayıt işlemleri hizmetlerini öğrenmek için +90 212 234 24 15 ve +90 532 292 92 37 numaralarıdan bizi arayabilir veya info@italyadatipegitimi.com ‘a mail atabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?

Bize yazın!
1
Hemen yazın
Merhaba, İtalyada Tıp Eğitimi hakkında öğrencilerimize İtalya'da danışmanlık Sağlıyoruz.