+90 212 234 24 15
Sosyal Medya Hesaplarımız

Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi

24 Nisan 2017
3.697 kez görüntülendi

Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi Tarihi

Üniversite, 1996 yılında ilk olarak Psikoloji dersiyle açılmış, kısa bir süre sonra 1998’de Tıp ve 2000’de Felsefe dersleriyle bünyesindeki öğrencilere eğitim vermiştir. Kuruluşundan bu yana Üniversite, öğretim ve araştırmanın güçlü bir entegrasyonu ile karakterize edilmiştir.

Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi Hakkında

Üniversite, İtalya’nın en iyi akademik kurumlarından biri olarak üniversite eğitimi alanında bir referans noktasıdır. Üniversitede, lisans ve yüksek lisans derslerinin dışında araştırma merkezleri, doktora okulları ve yüksek lisans programları da bulunmaktadır. San Raffaele Üniversitesinde eğitim birçok programda İngilizce olarak verilmektedir.

Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi Tıp Fakültesi

1998 yılında kuruluşundan bu yana, San Raffaele Üniversitesi Tıp ve Cerrahi Fakültesi IRCCS Ospedale San Raffaele sağlık ve araştırma sisteminin hayati bir parçası haline geldi. Akademik personelinin mükemmelliği ve öğretim, klinik çalışma ve araştırma arasındaki yakın ortaklık, Fakültenin en gelişmiş eğitimi sağlamasına olanak tanır.

San Raffaele Üniversitesi’nde sunulan Tıp Hekimliği Programı yenilikçi, araştırmacı ve kaliteli doktorlar yetiştirmek üzere tasarlanmıştır. Üniversitede Kalp rahatsızlıkları, Kanser, Üroloji, Damar hastalıkları, Kalp Cerrahisi, HIV/AIDS, gibi birçok önemli hastalık için en son çıkan teknolojik ürünlerle araştırma yapma imkanı bulabilirsiniz.

San Raffaele Üniversitesi Tıp Fakültesi Giriş Sınavı İçeriği

San Raffaele Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim almak isteyen öğrencilerin girmesi gereken giriş sınavı, aşağıdaki konulardan oluşmaktadır.

  • Problem Çözme ve Okuduğunu Anlama (60)
  • Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik (40)

Sınav toplamda 120 dakika sürmekte ve 5 şıklı 100 sorudan oluşmaktadır. Sınav, çoktan seçmeli olarak yapılan bir ölçme değerlendirme sınavıdır. Sınavda her doğru cevap 1 puan kazandırırken yanlış cevaplar ise 0,25 puan kaybettirmektedir. Boş bırakılan soruların sınav sonucuna herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

Sınav Yerleri

San Raffaele Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim almak isteyen öğrenciler sınav yerleri hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirler.

Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi Tıp Fakültesi Başvuru Şartları

  • Üniversite Tıp Fakültesi’nde okumayı düşünen öğrencilerin üniversitenin kendi yapmış olduğu sınavda başarılı olmaları gerekmektedir. Bu sınav International Medical Admission Test (IMAT) ‘e benzer bir sınav yapısına sahiptir. 
  • Üniversite Tıp Fakültesi’nde eğitim alabilmek için gereken temel şart, Türkiye’de 12 yıllık Temel Eğitimi tamamlamış olmanızdır. 4 Yıllık bir liseden mezun olmanız ya da üniversitenin ilk senesini tamamlamış olmanız bu şart için yeterlidir.
  • ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavında baraj puanını aşmak
  • Üniversitesi’nin yapmış olduğu IMAT benzeri sınavda başarılı olmak
  • İtalyanca Tıp Eğitimi almak isteyen adaylar için konsolosluğun öngördüğü B2 seviyesinde İtalyanca dil sertifikası gerekmektedir.
  • ÜniversiteTıp Fakültesi’nde İngilizce eğitim almak isteyenler için  TOEFL/IELTS sahibi olması gerekmektedir

Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi Tıp Fakültesi Kontenjanları

Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi Tıp Fakültesi kontenjanları hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Vita-Salute San RaffaeleÜniversitesi Tıp Fakültesi Taban ve Tavan Puanları

Üniversitenin Tıp Fakültesi taban ve tavan puanları her yıl değişmektedir. Tıp Fakültesi güncel taban ve tavan puanları hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi Tıp Fakültesi Ücretleri

San Raffaele Üniversitesinde tıp okumak isteyen öğrenciler eğitim için senelik olarak 20.000 € gibi bir ücret ödemektedir. Okul ücretleri öğrencilerin aile gelirine ve menşe ülkesine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Aynı zamanda İtalya’da öğrencilerin alabilecekleri bir çok burs imkanıda bulunmaktadır. Burslarda eğitim ücretinin belirlendiği gibi aile maddi gelir beyanına göre belirlenmektedir.

Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi Tıp Fakültesi Adresi

Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi’nde Tıp eğitimi ‘’Via Olgettina Milano, 58, 20132 Milano MI, İtalya’’ adresinde verilmektedir. 

Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi’nde Öğrenci Hayatı

Eğitim programlarının başlangıcından itibaren, öğrenciler IRCCS Ospedale San Raffaele tarafından sağlanan gelişmiş sağlık hizmetleri ve tesis içinde yapılan yüksek kaliteli araştırmalarla iletişim kurma şansına sahiptir. Üniversitede imkanların iyi olması ve iyi eğitim vermesi öğrenciler tarafından üniversitenin tercih edilmesinde büyük etkendir. 

Kampüsün Milano şehrinde bulunması her yıl öğrenci ve turist sayısında artışa neden olmaktadır. Birçok öğrenci ve turist Milano şehrinin eşsiz güzelliklerini görmek için şehri ziyaret etmektedir. 

Aynı zamanda Milano kentinin güvenli yapısıda birçok öğrenciyi özelliklede özel bir üniversitede tıp eğitimi almak isteyen öğrencileri kendisine çekmektedir. 

Milano Şehri

İtalya’nın Milano şehri, İtalya’nın kuzeyindeki merkezi konumu nedeniyle, dünyaca ünlü birçok yer için iyi bir erişim noktasıdır. Milano, dünya çapında moda, tasarım, yayıncılık, tiyatro, müzik, sanat, yemek ve uluslararası ticaret fuarlarıyla tanınmasından dolayı öğrenciler için her zaman heyecan verici ve çokça tercih edilen bir ülke konumunda olmuştur. Aynı zamanda spor ve boş zaman aktivitelerinin yanı sıra mükemmel kültürel fırsatlar sunan son derece canlı bir şehirdir.

En ünlü İtalyan gölleri (Como, Garda, Maggiore) sadece bir saat uzaklıktayken, Alpler, Ligurya Denizi ve Cinque Terre, Venedik ve Floransa’ya araba veya trenle ulaşmak için biraz daha zamana ihtiyaç vardır. Roma’ya trenle 3 saatten kısa sürede ve tüm büyük Avrupa şehirlerine kısa uçak yolculukları ile ulaşılabilmektedir.

Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi’nde Öğrenci Değişimi

San Raffaele Üniversitesi, Erasmus eğitimi almak isteyen Türk ve birçok ülkeden İtalya’ya eğitim amacıyla gelen yabancı öğrenci tarafından tercih edilen bir üniversitedir. ERASMUS eğitimi için Milano şehri ve Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi sizin için doğru bir adrestir. 

Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi Tıp Fakültesi Fotoğrafları

İtalyada Tıp Eğitimi, İtalya’da bulunan devlet ve özel üniversitelerle birlikte çalışmakta ve öğrencileri bu üniversitelere giriş sınavlarına kayıtlarını yapmaktadır. IMAT (İtalya’da Tıp) Hazırlık Kurslarımız hakkında detaylı bilgi almak, başvuru ve kayıt işlemleri hizmetlerini öğrenmek için +90 212 234 24 15 ve +90 532 292 92 37 numaralarıdan bizi arayabilir veya info@italyadatipegitimi.com ‘a mail atabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?

Bize yazın!
1
Hemen yazın
Merhaba, İtalyada Tıp Eğitimi hakkında öğrencilerimize İtalya'da danışmanlık Sağlıyoruz.